Erfrecht advocaat nodig in de regio Arnhem?
Bel vrijblijvend: 026 - 791 00 91
Home > Erfenis
erfenis arnhem

Erfenis zaak in Arnhem?

Een erfenis ontvangen

Bent u erfgenaam en ontvangt u een erfenis? Dan wilt u waarschijnlijk graag weten wat u nu te wachten staat. Omdat een overlijden een zeer emotionele gebeurtenis is, is het belangrijk om zo objectief mogelijk te blijven bij de verdeling van de erfenis. In de meeste gevallen is er een aangewezen executeur, namens alle erfgenamen, die de erfenis verdeelt. Uiteindelijk moet wel iedere erfgenaam instemmen met de verdeling.

Er ontstaan vaak conflicten rondom een erfenis. Bent u verwikkeld in een dergelijk conflict? Schakel dan onze hulp in.

De erfenis aanvaarden of verwerpen?

Als erfgenaam kunt u ervoor kiezen om deze te aanvaarden, te verwerpen of beneficiair te aanvaarden. De keuze is afhankelijk van veel factoren. Zo is het belangrijk om uit te zoeken of er schulden zijn en welke waardevolle spullen zijn opgenomen in de erfenis. Door deze zaken inzichtelijk te krijgen kunt u de juiste keuze maken. Twijfelt u over het maken van de juiste keuze? Schakel dan een erfrecht specialist uit Arnhem in om u te helpen.

Erfbelasting

Een ander belangrijk aspect bij een nalatenschap is de erfbelasting. Hoeveel belasting u over de erfenis betaalt is afhankelijk van de waarde van de erfenis en uw relatie tot de erflater.

Heeft u vragen over een ontvangen erfenis, erven of schenken? Schakel dan een erfrecht advocaat in. In Arnhem en in de omgeving van Arnhem staan wij voor u klaar!

Menu