Erfrecht advocaat nodig in de regio Arnhem?
Bel vrijblijvend: 026 - 791 00 91
Home > Schenken
schenken arnhem

Schenken in Arnhem

Schenken bij leven

Naast het verdelen van uw erfenis kunt u er ook voor kiezen om een deel van uw vermogen te verdelen bij leven. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door uw kinderen of kleinkinderen financieel te ondersteunen. Bovendien biedt schenken vaak fiscale voordelen, omdat er minder erfbelasting betaald hoeft te worden.

Wanneer u een schenking wilt doen is het belangrijk om rekening te houden met het schenkingsrecht. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van de schenking en de persoon aan wie u wilt schenken. Deze factoren bepalen namelijk ook de hoogte van de schenkbelasting.

Wilt u weten wat u belastingvrij kunt schenken en wat de beste opties zijn in uw situatie? In de regio Arnhem kunt u onze specialisten inschakelen voor professioneel advies. Onze erfrecht specialisten staan graag voor u klaar.

Schenken op papier

U kunt ook schenken zonder dat er contant geld aan te pas komt. U doet dan een schenking op papier. Vaak betreft dit zaken als beleggingen of onroerend goed. Schenken papier dient altijd via de notaris geregeld te worden.

Wilt u meer weten over de voor- en nadelen van schenken en wat de opties zijn in uw situatie? Kom langs op ons kantoor in Arnhem om de mogelijkheden te bespreken!

Menu