Erfrecht advocaat nodig in de regio Arnhem?
Bel vrijblijvend: 026 - 791 00 91
Home > Testament
testament arnhem

Testament conflict in Arnhem?

Een testament opstellen

Wilt u zelf bepalen wat er moet gebeuren met uw nalatenschap na uw overlijden? Dan kunt u een testament op laten stellen. In een testament kunt u al uw wensen kenbaar maken met betrekking tot het verdelen van uw bezittingen. Zo kunt u aangeven wie u als erfgenaam wilt benoemen of juist wil onterven. Ook kan het op opstellen van een goed testament fiscale voordelen met zich meebrengen als u vermogend bent.

Heeft u geen testament opgesteld? Dan zal na uw overlijden de wettelijke erfopvolging gelden. Het is daarom erg belangrijk om goed na te denken over het opstellen van een testament. Als u niet getrouwd bent en u wilt wel dat uw partner uw erfgenaam is, dan is het namelijk noodzakelijk om een testament te maken.

Wat op te nemen in een testament?

Eigenlijk kunt u alles wat u maar wenst opnemen in het testament. Het is wel verstandig om hierbij de hulp in te schakelen van een erfrecht specialist . Een erfrecht specialist kan u hierbij goed begeleiden en, indien nodig, adviseren. De volgende zaken kunt u op laten nemen in het document:

  • Uitvaart wensen
  • Erfgenamen
  • Verdeling van bezittingen en vermogen
  • Uw woning en inboedel
  • Executeur
  • Legaten en codicillen
  • Voogdij

Geschil rondom testament afwikkeling?

Erfenissen zorgen vaak voor geschillen tussen de erfgenamen. Ook als er wel een testament is opgesteld. Zo kan er ruzie ontstaan over de interpretatie van het testament of wordt er getwijfeld aan de wilsbekwaamheid van de erflater ten tijde van het opstellen van het testament. Laat een dergelijke zaak niet escaleren, maar schakel in de regio Arnhem onze adequate erfrecht advocaat in.

Menu